Luentosaliohjelma

Luentosali sijaitsee Messukeskuksen hallissa 4, osastonumero 4a71.
Lauantaina kaksi viiniluentoa järjestetään Messukeskuksen kokoustilassa 215.
Maistelulipukkeet myydään tapahtuma-alueen lasipisteissa Messukeskuksen halleissa 4 ja 5. Hinta 2,50 € /lipuke.

HUOM: muutokset ohjelmaan mahdollisia.

TORSTAI 27.10.

14:00 Riedel HoReCa -tasting

Kutsuvierastasting.
Järjestäjä: Decanter

18:30-19:30 Vuoden Viinit -tasting

Viini –lehden Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund ovat jälleen valinneet ehdokkaat vuoden 2016 puna- ja valkoviineiksi. Tule kokemaan ja maistamaan Vuoden viini finalistit Finnair Plus -jäsenten tastingissa Viini ja Ruoka -messuilla Helsingin Messukeskuksessa.

Osta paikkasi luennolle suoraan decanter.fi-verkkokaupasta. Siirry ostoksille tästä.
Tastingin hinta on 25€, kesto 1h.
Vapaiden paikkojen tiedustelu Messuhallin 4 lasipisteeltä.
Järjestäjä: Finnair Plus ja Viinilehti

PERJANTAI 28.10.

klo 17:00-18:00 Lakritsi- ja viinitasting

Lakritsin aromeja voit hyvinkin löytää punaviinistä, mutta miten vaniljainen lakritsi ja Prosecco sopivat yhteen? Entä minkä viinin valitsisit salmiakin makuiselle lakritsille? Fazerin ja Winestaten kehittämässä seminaarissa maistellaan neljää erilaista lakritsia ja neljää viiniä sekä niiden yhdistelmiä. Saat mukaasi Fazer Lakritsi –kassin. Paikkoja on rajoitetusti, joten varaathan paikkasi ennakkoon.

Ilmoittautumiset etukäteen: lakritsi&viini
Tastingin hinta 6 maistelulipuketta, kesto 1h.
Maksu lipukkeilla paikan päällä luentosaliin.
Vapaiden paikkojen tiedustelu Messuhallin 4 lasipisteeltä.
Järjestäjä: Fazer ja Winestate

klo 17:00-18:00 Riedel 260 vuotta-juhlatasting
HUOM! Tasting-paikka: Kokoustila 215, Messukeskus Kokoustamo

Riedel juhlii tänä vuonna 260- vuotista taivaltaan maailman arvostetuimpana viinilasien valmistajana. Tule kuulemaan Riedelin tarina ja kokemaan miten suuri vaikutus lasilla on viinin tuoksuun ja makuun! Riedel- juhlatastingissä maistetaan 3 viiniä ja opitaan samalla laajasti viinien aromeista, rakenteesta sekä laatuun vaikuttavista tekijöistä. Hinta sisältää tastingissä käytetyt Riedel- Veritas-sarjan viinilasit (arvo 97€) sekä tastingissä maisteltavat viinit.
Tastingin hinta: 59€ ( Viini-lehden Bouquet Clubilaisille 49€)

Osta paikkasi luennolle suoraan decanter.fi-verkkokaupasta. Siirry ostoksille tästä.
Vapaiden paikkojen tiedustelu Messuhallin 4 lasipisteeltä.
Järjestäjä: Decanter

klo 18:30-19:30 Viinipostin kuohuviinitasting, LOPPUUNMYYTY

Oletko kuplien ystävä? Jos vastauksesi on kyllä, tule maistelemaan upeita kuohuviinejä samppajaekspertti Jukka Sinivirran johdolla.  Sinivirta on Suomen eturivin viinitietäjä ja hänen opastuksessaan pääsee rennosti syventämään omaa viinitietämystään ja kokemaan ainutlaatuisia makunautintoja kuohuvien parissa. Viinipostin kuohuviinitastingissa pääset tutustumaan monipuoliseen kattaukseen kuohuvia. Mukana on myös Viinilehden ja Vuoden viini –kilpailussa vuoden samppanjaksi valittu Charles Heidsieck Brut Réserve.
Tastingissa maistelemme seuraavia kuohuvia:  Vuoden samppanja Charles Heidsieck Brut Réserve, Duval-Leroy Champagne Brut Organic, Perelada Cava Brut Reserva, Perelada Cava Gran Claustro Brut Nature, Gancia Prosecco ja Tommasi Perla Apassionato Brut.

Kuohuviinitastingin hinta on kuusi maistelulipuketta.
Tasting maksetaan paikan päällä luentosaliin.
Tastingin hinta 6 maistelulipuketta, kesto 1h.
Maksu lipukkeilla paikan päällä luentosaliin.
Vapaiden paikkojen tiedustelu Messuhallin 4 lasipisteeltä.
Järjestäjä: Interbrands

LAUANTAI 29.10.

klo 11:30-12:30 Vuoden Viinit -tasting

Viini –lehden Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund ovat jälleen valinneet ehdokkaat vuoden 2016 puna- ja valkoviineiksi. Tule kokemaan ja maistamaan Vuoden viini finalistit Finnair Plus -jäsenten tastingissa Viini ja Ruoka -messuilla Helsingin Messukeskuksessa.

Osta paikkasi luennolle suoraan decanter.fi-verkkokaupasta. Siirry ostoksille tästä.
Tastingin hinta on 25€, kesto 1h.
Vapaiden paikkojen tiedustelu Messuhallin 4 lasipisteeltä.
Järjestäjä: Finnair Plus ja Viinilehti

klo 11:30-12:30 Spiegelau Craft Beer -oluttasting
HUOM! Tasting-paikka: Kokoustila 215, Messukeskus Kokoustamo

Tule nauttimaan erikoisoluista ja toteamaan miksi Spiegelau on maailman arvostetuin olutlasien valmistaja! Spiegelau on tehnyt olutlaseille sen, mitä Riedel on tehnyt viinilaseille. Spiegelau on erikoistunut olutlasien suunnitteluun. Yhteistyössä Yhdysvaltojen johtavien olutpanimoiden kanssa on syntynyt omat lasinsa jo IPA-oluille, Stouteille, tynnyrikypsytetyille oluille sekä Vehnäoluille. Spiegelau olut- tasting avaa sinulle uuden maailman oluiden maistamiseen ja aistien maailmaan! Tastingissa maistellaan 3:a eri olutta ja opitaan samalla oluiden aromeista, rakenteesta sekä lasin suuresta merkityksestä oluiden nauttimisessa. Hinta sisältää tastingissä käytetyt Spiegelau Craft beer-olutlasit 3kpl sekä maistettavat kolme eri erikoisolutta (Craft beer olutlasien arvo 29,90 €).

Osta paikkasi luennolle suoraan decanter.fi-verkkokaupasta. Siirry ostoksille tästä.
Tastingin hinta: 29€ (Viini-lehden Bouquet Clubilaisille 25€), kesto 1h.
Vapaiden paikkojen tiedustelu Messuhallin 4 lasipisteeltä.
Järjestäjä: Decanter

klo 13:00-14:00 Terveiset Mendozasta

Tule maistamaan tuhteja ja tummia Argentiinan laatuviinejä Nortonin viinitalon edustajan Michael Müllerin johdattamana. Tastingissä maistellaan yhteensä 5 viiniä.

Ilmoittautumiset etukäteen: TerveisetMendozasta
Tastingin hinta 5 maistelulipuketta, kesto 1h.
Maksu lipukkeilla paikan päällä luentosaliin.
Vapaiden paikkojen tiedustelu Messuhallin 4 lasipisteeltä.
Järjestäjä: Winestate

klo 14:00-15:00 Riedel 260 vuotta-juhlatasting
HUOM! Tasting-paikka: Kokoustila 215, Messukeskus Kokoustamo

Riedel juhlii tänä vuonna 260- vuotista taivaltaan maailman arvostetuimpana viinilasien valmistajana. Tule kuulemaan Riedelin tarina ja kokemaan miten suuri vaikutus lasilla on viinin tuoksuun ja makuun! Riedel- juhlatastingissä maistetaan 3 viiniä ja opitaan samalla laajasti viinien aromeista, rakenteesta sekä laatuun vaikuttavista tekijöistä. Hinta sisältää tastingissä käytetyt Riedel- Veritas-sarjan viinilasit (arvo 97 €) sekä tastingissä maisteltavat viinit.

Osta paikkasi luennolle suoraan decanter.fi-verkkokaupasta. Siirry ostoksille tästä.
Tastingin hinta: 59€ ( Viini-lehden Bouquet Clubilaisille 49€)
Vapaiden paikkojen tiedustelu Messuhallin 4 lasipisteeltä.
Järjestäjä: Decanter

klo 14:30-15:30 Monipuolinen ja moderni Saksa, LOPPUUNMYYTY

Saksaa pidetään usein maailman parhaimpien valkoviinien kotimaana. Winestaten ja saksalaisen Wineconsalen tastingissä maistellaan moderneja saksalaisia viinejä. Tastingin vetää Wineconsalen edustaja, viiniasiantuntija Marc Pohl. Tastingissä maistetaan 5 viiniä:

Tastingin hinta 5 maistelulipuketta, kesto 1h.
Maksu lipukkeilla paikan päällä luentosaliin.
Vapaiden paikkojen tiedustelu Messuhallin 4 lasipisteeltä.
Järjestäjä: Winestate

klo 16:00-17:00 Discover California Wines!, LOPPUUNMYYTY

Mitä yhteistä on lähetyssaarnaajilla ja Kalifornian viineillä? Miksi Zinfandel viihtyy parhaiten Kalifornian auringon alla? Kuinka Kalifornia järkytti viinimaailmaa 40 vuotta sitten? Tervetuloa kuulemaan vastaukset näihin ja moniin muihin kysymyksiin – ja tutustumaan Kalifornian viineihin – Antti Uusitalon johdolla! Discover California Wines –tastingissä tutustumme Kalifornian viinien historiaan, maantietoon sekä tärkeimpiin lajikkeisiin ja tuotantoalueisiin.

Tastingissä maistetaan seuraavat 8 viiniä:

Robert Mondavi Napa Valley Fumé Blanc 2014
Wente Riva Ranch Chardonnay 2013
Beringer Zinfandel Rosé 2015
Hahn Pinot Noir 2014
Ravenswood Vinters Blend Zinfandel 2013
Lyeth Meritage 2012
Black Stallion Napa Valley Cabernet Sauvignon
Louis M Martini Sonoma Cabernet Sauvignon 2013

Tastingin hinta 5 maistelulipuketta, kesto 1h.
Maksu lipukkeilla paikan päällä luentosaliin.
Vapaiden paikkojen tiedustelu Messuhallin 4 lasipisteeltä.
Järjestäjä: Californian Wine Institute

klo 17:30-18:30 Rueda, Ribera del Duero ja Toro

Matka Luoteis-Espanjan kolmelle kehittyvälle viinintuotantoalueelle. Sommelier Antti Uusitalon johtaman luennon ja pruuvin aikana teemme tuttavutta ruedalaiseen valkoviiniin sekä Ribera del Dueron ja Toron tuhteihin punaviineihin. Tastingissä maistetaan 6 viiniä.

Ilmoittautumiset etukäteen: Luoteisespanja
Tastingin hinta 5 maistelulipuketta, kesto 1h.
Maksu lipukkeilla paikan päällä luentosaliin.
Vapaiden paikkojen tiedustelu Messuhallin 4 lasipisteeltä.
Järjestäjä: Espanjan Suurlähetystö

SUNNUNTAI 30.10.

klo 11:30-12:30 Vuoden viinit tasting

Viini-lehden Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo valitsevat tänä syksynä vuoden puna- ja valkoviinin jo kolmannentoista kerran kuuden finalistin joukosta. Tervetuloa maistamaan Antin johdolla tämän vuoden finalistit ja löytämään omat suosikkisi. Ehdokkaat löytyvät Alkon normaalivalikoimasta ja ovat kohtuuhintaisia alle 30 euron viinejä. Vuoden viiniehdokkaiden kriteereihin kuuluvat hinnan lisäksi virheetön valmistusprosessi aina tarhalta pulloon saakka sekä viinien hedelmäisyyden, tanniinien, hapokkuuden ja alkoholin miellyttävä harmonia.

Osta paikkasi luennolle suoraan decanter.fi-verkkokaupasta. Siirry ostoksille tästä.
Tastingin hinta on 25€, kesto 1h.
Vapaiden paikkojen tiedustelu Messuhallin 4 lasipisteeltä.
Järjestäjä: Viinilehti

klo 13:00-14:00 Mitä Reilu kauppa tarkoittaa ja miltä se viinissä maistuu?

Tule maistamaan eteläafrikkalaisia Reilun kaupan viinejä sommelier Antti Uusitalon johdolla. Tastingissä maistetaan 4 viiniä.

Ilmoittautumiset etukäteen: Reilukauppa1
Tastingin hinta 4 maistelulipuketta, kesto 1h.
Maksu lipukkeilla paikan päällä luentosaliin.
Vapaiden paikkojen tiedustelu Messuhallin 4 lasipisteeltä.
Järjestäjä: Reilu Kauppa ry / Fairtrade Finland

klo 14:30-15:30 Mitä Reilu kauppa tarkoittaa ja miltä se viinissä maistuu?

Tule maistamaan eteläafrikkalaisia ja argentiinalaisia Reilun kaupan viinejä sommelier Antti Uusitalon johdolla. Tastingissä maistetaan 4 viiniä.

Ilmoittautumiset etukäteen: Reilukauppa2
Tastingin hinta 4 maistelulipuketta, kesto 1h.
Maksu lipukkeilla paikan päällä luentosaliin.
Vapaiden paikkojen tiedustelu Messuhallin 4 lasipisteeltä.
Järjestäjä: Reilu Kauppa ry / Fairtrade Finland

Lisätietoja ja apua ilmoittautumisiin saat osoitteesta: viinilehti(at)viinilehti.fi

 

 

Jaa kavereillesi:

Näytöskeittiöohjelma

Yhteistyössä

Epoq-näytöskeittiö

Näytöskeittiö sijaitsee Messukeskuksen messuhallissa 5.
HUOM: muutokset ohjelmaan mahdollisia.

TORSTAI 27.10.

12:30 Epoq-keittiötiimin kokkausnäytös
Teresa Välimäki

Tervetuloa seuraamaan herkullista kokkausnäytöstä Gigantin Epoq-keittiössä.

13:30 Grillimestarin kasvisherkut
Tatu Lehtovaara

Grilliherkuillaan tunnetuksi tullut keittiömestari Tatu Lehtovaara osoittaa , ettei grillaaminen ole vain lihansyöjien huvia. Grillissä syntyy mahtavia herkkuja myös kasviksista. Karisto

14:30 Gastropub kotikeittiössä
Ali Suviala

Kirja tuo gastropubin omaan keittiöösi: yhdistä rehtiä ruokaa ja hyviä oluita keittiömestari Ali Suvialan tapaan. Opi, mikä saa ruoan ja oluen liiton toimimaan. Readme.fI

15:30 101 kuolematonta Viskiä
Ian Buxton

Britannian tämän hetken myydyin viskikirjailija on tehnyt elämäntyönsä parhaiden skotlantilaisten viskien parissa. Viime vuosina hän on tasoittanut tietä suomalaisten viskien vientiponnistuksille maailmassa. Arktinen Banaani

16:30 Vuoden ruokakirja – Arjen luksusta
Risto Mikkola

Keittiömestari Risto Mikkolan uusin ruokakirja tuo kotikeittiön arkeen aimoannoksen uutta ja yllätyksellistä otetta. Readme.fI

17:30 Parasta kalasta
Helena Lylyharju

Parasta kalasta esittelee kotoisten vesiemme kalat ja herkullisimmat tavat valmistaa niitä. Kirjan yli kuudestakymmenestä raikkaasta reseptistä saa paljon ideoita kotimaisen kalan monipuoliseen käyttöön kotikeittiössä. Karisto

18:30 Keittiö retkellä
Sami Garam

Sami ja Kasper Garamin kirja vie keittiön joka paikkaan! Tunturiin, kanoottiretkelle ja fromuloihin. Stadin oman julkkiskokin leppoisa ja käytännöllinen keittokirja kaikkiin retkiin. Metsäkustannus

19:15 Atria – Luovaa hulluutta loppuvuoden juhlakokkailuun – ole rohkeasti luova

Pyhäinpäivä, isänpäivä, pikkujoulut, itsenäisyyspäivä … loppuvuoteen riittää juhlapyhiä.
Atria Mestari Tomi Nevala lähti suunnittelemaan maisteluannoksia ”luovaa hulluutta keittiöön”-ajatuksella. Lopputuloksena syntyi annoksia, joissa hyvä liha ja viini solmivat liiton, jonka vivahteissa maistuvat ilo ja uskallus uusiin makumaailmoihin.

PERJANTAI 28.10.

10:30 0-koodi: Gluteeniton, maidoton ja sokeriton keittiö
Minna Forsström

Yhä useampi meistä kärsii jonkinlaisista allergioista tai joutuu muista syistä välttämään erilaisia ruoka-aineita. Jokaisen on kuitenkin mahdollista tehdä terveellistä ja maistuvaa ruokaa.  0-koodin  keittokirja on opas gluteenittomaan, lehmänmaidottomaan ja sokerittomaan keittiöön. Minerva

11:30 Epoq-keittiötiimin kokkausnäytös
Teresa Välimäki

Tervetuloa seuraamaan herkullista kokkausnäytöstä Gigantin Epoq-keittiössä.

12:30 Satokauden ruokaa
Samuli Karjula, Susanna Haavisto

Vuoden ruokavaikuttaja Samuli Karjulan ainutlaatuinen keittokirja yhdistää sesonkiajattelun ja ruokaperinteen. Kirja jakautuu neljään vuodenaikaan, ja jokaiseen sisältyy perinnereseptien pohjalta koottu, sesongin raaka-aineita hyödyntävä menu. Otava

13:30 Josen Meze – Libanonin herkut
Joseph Youssef,  Katja Nykänen, Robert Seger

Josen Meze on rouhea ruokakirja läpi lumoavan LIbanonin. Se kuljettaa Bekaan laakson vehreiltä viinipelloilta aina pohjoisen vuoristoon asti. Matkanjohtajana toimii Top Chef-ohjelmasta tuttu keittiömestari Joseph Youssef, joka palaa juurilleen kotimaahansa. Tammi

14:30 Olgan joulu
Olga Temonen

”Jouluna ei tarvitse olla liian tyylikäs eikä ainakaan hillitty. Minulle joulu on runsaita värejä, tuoksuvia kukkia, näyttäviä koristeita ja paljon herkkuja!” Tammi

15:15 Juustopöytä ry luovuttaa 7. kultaisen juustohöylän

Naisten juustoseura Juustopöytä ry jakaa messuilla vuosittain palkinnon, jolla kiitetään ja nostetaan esiin suomalaisessa juustomaailmassa kunnostautuneita yksityishenkilöitä, yhteisöjä ja yhtiöitä.

16:30 Parantava ketoosi
Elviira Krebber

Ketogeeninen ruokavalio on paitsi historiallisesti luonnollisin ruokavaliomme myös tulevaisuuden ruokavalio, jossa aktivoidaan ihmisen kehon omat parantavat voimat vähentämällä hiilihydraatteja, rajoittamalla ruoan proteiinien määrää ja lisäämällä terveellisiä rasvoja. Viisas Elämä

17:30 Ihanaa ruokaa nyhtökaurasta
Maija Itkonen

Suomalaisnaisten kehittämä nyhtökaura villitsee Suomea – ja kohta varmasti muutakin maailmaa. Ensimmäinen nyhtökaurakeittokirja kertoo miten teet nyhtökaurasta maistuvaa ruokaa. Siltala

18:30 Sammakon uudet olutkirjat
Elias Lahtinen, Mikko Salmi

Esittelyssä Mikkel Borg Bjergson ja Pernille Pangin Mikkellerin suuri olutkirja, Omnipollo-haamupanimon Henok Fentien ja Karl Grandinin Pane olutta, Sekä Mikko Salmen Tähkäpäitä. Olutasiantuntija Mikko Salmi ja suomentaja Elias Lahtinen keskustelevat. Myös messuyleisö ja tanskalaiset sekä ruotsalaiset tekijät saattavat osallistua keskusteluun kotioluenpanon saloista, sekä oluesta ja ruoasta. Kustannusosakeyhtiö Sammakko

19:15 Atria – Luovaa hulluutta loppuvuoden juhlakokkailuun – ole rohkeasti luova

Pyhäinpäivä, isänpäivä, pikkujoulut, itsenäisyyspäivä … loppuvuoteen riittää juhlapyhiä.
Atria Mestari Tomi Nevala lähti suunnittelemaan maisteluannoksia ”luovaa hulluutta keittiöön”-ajatuksella. Lopputuloksena syntyi annoksia, joissa hyvä liha ja viini solmivat liiton, jonka vivahteissa maistuvat ilo ja uskallus uusiin makumaailmoihin.

LAUANTAI 29.10

10:30 Isät kokkaa
Serko Rantanen, Tuomas Hämäläinen

Nyt on isien vuoro ottaa kokkausvastuu. Master Chef -voittaja Joonas Hämäläinen ja BW Restaurantsista tuttu Serko Rantanen ovat koonneet takuuvarmat koko perheen reseptisuosikit yksiin kansiin. Pitkän linjan ruoka-alan ammattilaisten reseptiikka onkin vailla vertaansa. Pienin, arkisin oivalluksin voimme syödä helposti hyvää ja monet aterioista nousevat aivan uudelle tasolle herrojen niksien avulla. Esimerkiksi voisilmäpulla, tomaattipasta tai smoothie eivät ole maistuneet koskaan näin hyvälle!

Isät kokkaa aloittaa vallankumouksen, jossa isät laittavat essun ylleen ja tekevät helppoja taikoja keittiössä – koko perheen iloksi. Kirja onkin nappivalinta lahjaksi miehelle, joka mielellään hemmottelee perhettään hyvällä ruualla, mutta haluaa tehdä sen vähällä vaivalla, onnistumisprosentti mahdollisimman korkealla.

11:30 Epoq-keittiötiimin kokkausnäytös
Teresa Välimäki

Tervetuloa seuraamaan herkullista kokkausnäytöstä Gigantin Epoq-keittiössä.

12:30 Mielensäpahoittajan keittiössä
Tuomas Kyrö

Kyllä syntyy paras ruoka perunasta, voista ja leivinuunista. Tässä lättähatuillekin soveltuvassa keittokirjassa Mielensäpahoittaja neuvoo, kuinka kala perataan ja ruho käsitellään. Kirja sisältää Mielensäpahoittajan ainutlaatuisia näkemyksiä ruoasta, noin 80 herkullista reseptiä, valmistusohjeet ja ruokahalua nostattavia kuvia. WSOY

13:30  Viinistä viiniin 2017 – viininystävän vuosikirja
Juha Berglund, Antti Rinta-Huumo

Paras viinin osto-opas, markkinoiden ykkönen! Arvostettujen viiniasiantuntijoiden opas arvioi viinejä ja tarjoaa monipuolisen kattauksen viinimaailman perustietoja ja ajankohtaisia asioita.

14:30 Vegaanin joulu
Sami Tallberg

Sami Tallbergin keittokirjassa ”Vegaanin joulu” on kaksikymmentäviisi yksinkertaista vegaanireseptiä, joilla loihdit maukkaan ja ainutlaatuisen joulun. Sami Tallberg on palkittu kokki, kirjailija ja kausiruuan kerääjä. Hänen intohimonsa on uusi kasvisruoka ja villivihannekset. Into

15:30 Rock’n’ roll Juicer
Jyrki 69

Upea kirja rokkaa kuumimmat ja viileimmät neuvoantavat keikkapäivän jälkeiseen väsymykseen! Like

16:30 Sara’s Australia
Sara la Fountain

Juuri nyt Australia on uusimpien ruokatrendien kuumin nimi- eikä vain ilmastonsa puolesta. Sara kokkaa australialaista ruokaa omalla otteellaan. Lopputulos on takuulla raikas, kekseliäs ja terveellinen. Tammi

17:30  Vegemania
Manuela Bosco

Vegemania-kirjassa kokataan kasviksista maistuvaa, hyvää tekevää ja helppoa ruokaa. Entinen huippu-urheilija Manuela Bosco löysi vegaanisesta ruokavaliosta itselleen sopivan elämäntyylin. Ravintoon, reseptiikkaan ja ruoka-aineiden terveysvaikutuksiin perehtynyt Manuela haluaa kokata hyvää, mutta helposti. Kaikki hänen resepteistään voidaan valmistaa oman lähikaupan antimista. Kirjan lopusta löytyy tieto-osio, jossa ravintotieteilijä Annika Kirvesniemi valottaa kasvisruokavalion saloja sekä terveyshyötyjä ja ottaa kantaa esimerkiksi maidottoman sekä gluteenittoman ruokavalion hyötyihin ja haasteisiin.

Vegemania auttaa meitä syömään ja voimaan paremmin. Runsauden ruokavalioksikin luonnehdittu ruokailufilosofia palvelee myös niitä, jotka haluavat löytää oman unelmapainonsa  syömällä hyvin.

18:30 Atria – Luovaa hulluutta loppuvuoden juhlakokkailuun – ole rohkeasti luova

Pyhäinpäivä, isänpäivä, pikkujoulut, itsenäisyyspäivä … loppuvuoteen riittää juhlapyhiä.
Atria Mestari Tomi Nevala lähti suunnittelemaan maisteluannoksia ”luovaa hulluutta keittiöön”-ajatuksella. Lopputuloksena syntyi annoksia, joissa hyvä liha ja viini solmivat liiton, jonka vivahteissa maistuvat ilo ja uskallus uusiin makumaailmoihin.

SUNNUNTAI 30.10.

10:30 Syötäviä vietäviä – Lahjoja keittiöstä
Mari Moilanen

Itse tehdyssä lahjassa on ajatusta – ja se maistuu hyvältä! Nyt kokataan maistuvia, herkullisia ruokalahjoja. Suositun ruokabloggarin uudessa teoksessa valmistetaan suussa sulavia lahjoja. Mukana vinkkejä myös koristeluun ja kauniiseen paketointiin. Kirjapaja

11:30 Epoq-keittiötiimin kokkausnäytös
Teresa Välimäki

Tervetuloa seuraamaan herkullista kokkausnäytöstä Gigantin Epoq-keittiössä.

12:30 Niin monta olutta
Anikó Lehtinen

Kirja vie lukijan makumatkalle keskiajan Suomen ja Euroopan ruokakulttuuriin – siihen, mitä syötiin, miten, milloin ja miksi. Teos tutustuttaa myös keskiajan keittiöön: mukana on niin tutunoloisia kuin erikoisempiakin reseptejä. WSOY

13:00 Kakunkoristelun SM-finaali

Toista kertaa järjestettävät kotileipureiden Kakunkoristelun SM-kisat huipentuvat sunnuntaina jännittävään live-finaaliin. Tuomaristo valitsee Kakunkoristelun Suomen Mestarin 2016. Tule seuraamaan klo 10.30 finalistien työskentelyä Unelmakakut Areenalle, osastolle 5s11 ja tämän jälkeen voittajan julkistamista ja palkintojen jakoa klo 13:00 näytöskeittiöön!

14:00 Hyvää joulua
Teresa Välimäki, Johanna Lindholm

Kiitetyn ja ihastellun joulukirjan uudistettu laitos tarjoaa nyt myös vegaanisen joulun.Onnistunein joulu syntyy tuttujen ja yllättävien makujen yhdistelmistä, resepteistä jotka kohoavat klassikoiksi ja kauniisti katetusta pöydästä.Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin Hyvää joulua tarjoaa takuuvarmat ohjeet talven juhlakauden herkkuhetkiin alkupaloista pääruokiin, lisukkeisiin, jälkiruokiin ja leivonnaisiin. Suosikkinsa löytävät niin perinteisen joulun ystävät kuin vaihtelua etsivätkin. Menuehdotukset auttavat suunnittelemaan täydellisen aterian, ja kattavat vegaaniset reseptit tarjoavat tervetulleita moderneja kasvisvaihtoehtoja juhlapöytään. Mukana on myös vinkkejä tunnelmaa luoviin koristeisiin ja ilahduttaviin ruokalahjoihin. Tämän kirjan avulla teet joulusta taianomaisen vuodesta toiseen. WSOY

15:00 Champagne
Essi Avellan

Opas samppanjanystävälle ja viinimatkailijalle. Informatiivinen ja hyvin rakennettu opas samppanjaan ja sen kiehtovaan kotiseutuun Suomen parhaalta asiantuntijalta. Master of Wine Essi Avellan vie lukijan makumatkalle Champagneen. Mukaansatempaavasti kirjoitettu teos opastaa tyhjentävästi samppanjan maailmaan, historiaan sekä sen valmistuksen ja nauttimisen saloihin. Avellan tutustuttaa sekä maineikkaimpiin samppanjataloihin että kiinnostavimpiin pientuottajiin ja listaa lukijan makunystyröiden arvoiset juomat. Tammi

16:00 Vatsavaivoja vauvalla? Herkkuja meidän perheen parhaaksi
Emmi-Liia Sjöholm

Jos vauva saa oireita äidinmaidosta, helpointa on muokata äidin ruokavaliota. Piia ja Tuulia antavat tietoa yliherkkyyksistä ja valmistavat koko perheen hyvinvointia edistävää ruokaa – herkullisuudesta tinkimättä! Atena

17:00 Atria – Luovaa hulluutta loppuvuoden juhlakokkailuun – ole rohkeasti luova

Pyhäinpäivä, isänpäivä, pikkujoulut, itsenäisyyspäivä … loppuvuoteen riittää juhlapyhiä.
Atria Mestari Tomi Nevala lähti suunnittelemaan maisteluannoksia ”luovaa hulluutta keittiöön”-ajatuksella. Lopputuloksena syntyi annoksia, joissa hyvä liha ja viini solmivat liiton, jonka vivahteissa maistuvat ilo ja uskallus uusiin makumaailmoihin.

Jaa kavereillesi:

Unelmakakut Areena

TORSTAI 27.10.

12:30 Sallinen / toimintapöytä
13:00 Suositun Vegetreenari bloggaajan raakaruokaherkut
13:30 Sallinen / toimintapöytä
14:00 Tuunattua luomuglögiä – Vinfabriken
14:30 Sallinen / toimintapöytä
15:00 Palkintojen jako/ Messujen paras tuote/annos – Ruokatoimittajat ry
15:30 Sallinen / toimintapöytä
16:00 Suositun Vegetreenari bloggaajan raakaruokaherkut
16:30 Sallinen / toimintapöytä
17:00 Sametinpehmeät smoothiet – Electrolux Oy
17:30 Sallinen / toimintapöytä
18:00 Tuunattua luomuglögiä – Vinfabriken

PERJANTAI 28.10

11:30 Sallinen / toimintapöytä
12:00 Vegaaniset vohvelikemut – smoothia menoa ikään katsomatta
12:30 Sallinen / toimintapöytä
13:00 Vegaaniset vohvelikemut – smoothia menoa ikään katsomatta
13:30 Sallinen / toimintapöytä
14:00 Vegaaniset vohvelikemut – smoothia menoa ikään katsomatta
14:30 Sallinen / toimintapöytä
15:00 5 AM coffee – Tomi Kokon rasvakahvi, jolla saa päivän käyntiin
15:30 Sallinen / toimintapöytä
16:00 Itsenäinen Suomi 100v leivoskilpailun finaali – Leipuriliitto

LAUANTAI 29.10

11:30 Sallinen / toimintapöytä
12:00 Suositun Vegetreenari bloggaajan raakaruokaherkut
12:30 Sallinen / toimintapöytä
13:00 Tuunattua luomuglögiä – Vinfabriken
13:30 Sallinen / toimintapöytä
14:00 Kakkukurssikiertue, Flower Workshop – Marjo Moilanen ja Pia Penttilä
14:30 Sallinen / toimintapöytä
15:00 Suositun Vegetreenari bloggaajan raakaruokaherkut
15:30 Sallinen / toimintapöytä
16:00 Kakkukurssikiertue, Flower Workshop – Marjo Moilanen ja Pia Penttilä
16:30 Sallinen / toimintapöytä
17:00 Tuunattua luomuglögiä – Vinfabriken
17:30 Sallinen / toimintapöytä
18:00 Kakkukurssikiertue, Flower Workshop – Marjo Moilanen ja Pia Penttilä

SUNNUNTAI 30.10

10:00 Kakunkoristelun SM 10.30 – 12.30
14:00 Vegaaniset vohvelikemut – smoothia menoa ikään katsomatta
14:30 Sallinen / toimintapöytä
15:00 5 AM coffee – Tomi Kokon rasvakahvi, jolla saa päivän käyntiin
15:30 Sallinen / toimintapöytä
16:00 Vegaaniset vohvelikemut – smoothia menoa ikään katsomatta
16:30 Sallinen / toimintapöytä
17:00 Vegaaniset vohvelikemut – smoothia menoa ikään katsomatta

Unelmakakut Areenalla pääyhteistyökumppanina Mauste-Sallinen Oy. Sallinen on suomalainen perheyritys, joka valmistaa ja pakkaa makuja maailmalta. Suomalaisen työn laadukkuus näkyy ja maistuu Sallisen tuotteissa. Unelmakakut Areenan vierestä löytyy Mauste-Sallisen messukauppa, josta voit napata kivat messutarjoukset kotiin viemisiksi.