Luentosaliohjelma

Luentosali sijaitsee Messukeskuksen hallissa 5, osastonumero 5r81.
Lauantaina kaksi viiniluentoa järjestetään Messukeskuksen kokoustilassa 209.
Maistelulipukkeet myydään Viinialueen lasipisteestä. Hinta 2,50 € /lipuke.
HUOM: muutokset ohjelmaan mahdollisia.

Psst! Tapahtumassa järjestetään lauantaina ja sunnuntaina myös Kakunkoristelukursseja.
Katso lisää Luentosaliohjelman lopusta.

TORSTAI 22.10.

14.00 Lakritsi- ja viinitasting

Lakritsin aromeja voit hyvinkin löytää punaviinistä, mutta miten vaniljainen lakritsi ja Prosecco sopivat yhteen? Entä minkä viinin valitsisit salmiakin makuiselle lakritsille? Fazerin ja Winestaten kehittämässä seminaarissa maistellaan neljää erilaista lakritsia ja neljää viiniä sekä niiden yhdistelmiä.

Ilmoittautumiset etukäteen: viinilehti(at)viinilehti.fi.
Tastingin hinta 4 maistelulipuketta, kesto 1h.
Maksu lipukkeilla paikan päällä luentosaliin.
Vapaiden paikkojen tiedustelu viinialueen lasipisteestä.
Järjestäjä: Fazer Makeiset ja Winestate

16.00 Antinorin Toscanan punaiset

Yhden Italian merkittävimmän viinitalon Antinorin suvussa on valmistettu viinejä yli kuuden vuosisadan ajan. Talon johdossa toimii nykyään Markiisi Piero Antinori, kolmen tyttärensä Albieran, Allegran ja Alessian avustuksella.

Tastingin vetää Allegra Antinori, joka johdattaa kuulijat Toscanan punaisten viinien erilaisiin tyyleihin ja kertoo Toscanan tulevaisuuden näkymistä.

Ilmoittautumiset etukäteen: viinilehti(at)viinilehti.fi.
Tastingin hinta 7 maistelulipuketta, kesto 1h.
Maksu lipukkeilla paikan päällä luentosaliin.
Vapaiden paikkojen tiedustelu viinialueen lasipisteestä.
Järjestäjä: Fine Brands

PERJANTAI 23.10.

11.00 Wines of Chile

The Embassy of Chile in Finland and ProChile invite you to enjoy the richness and diversity of the Chilean wine regions through a wine trip in which the audience will be able to taste wines from different grape varieties and wineries from the Trans Andean country. Discover the secret gems of Chile like the arid Elqui Valley, the smoothness of the Pacific Ocean brises or the Mediterranean Colchagua region and the reason behind the fertility of the Chilean terroir. This tasting brings you six of the best Chilean wines in Finland, selected to give you wine pairing ideas and delight your guests.  A tailor-made tasting for wine lovers – you can´t miss this opportunity! Tasting pidetään suomeksi.

Ilmoittautumiset etukäteen: viinilehti(at)viinilehti.fi.
Tastingin hinta 4 maistelulipuketta, kesto 1h.
Maksu lipukkeilla paikan päällä luentosaliin.
Vapaiden paikkojen tiedustelu viinialueen lasipisteestä.
Järjestäjä: The Embassy of Chile in Finland and ProChile

13.00 Côtes du Rhônen viinien salat

Miksi Côtes du Rhônen viineissä on niin loistava hinta-laatusuhde? Inter Rhônen järjestämässä tastingissa maistamme yhdessä viisi viiniä, käymme läpi alueen historiaa, ala-alueita, rypäleitä, tuotantoa, viininviljelyä, viininvalmistusta sekä laatutekijöitä selvittääksemme miksi alueen viinit ovat niin kuluttajaystävällisiä. Kaikki tämä tiiviissä tunnissa. Tastingin pitää sommelier Matti Kuukkanen-Fager Ravintola C:stä.

Ilmoittautumiset etukäteen: viinilehti(at)viinilehti.fi.
Tastingin hinta 5 maistelulipuketta, kesto 1h.
Maksu lipukkeilla paikan päällä luentosaliin.
Vapaiden paikkojen tiedustelu viinialueen lasipisteestä.
Järjestäjä: Business France ja Inter Rhône

15.00 Viini-lehden Vuoden viini -finalistit

Viini-lehden Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo valitsevat tänä syksynä vuoden puna- ja valkoviinin jo kahdennentoista kerran kuuden finalistin joukosta. Tervetuloa maistamaan Antin johdolla tämän vuoden finalistit ja löytämään omat suosikkisi. Ehdokkaat löytyvät Alkon normaalivalikoimasta ja ovat kohtuuhintaisia alle 30 euron viinejä. Vuoden viiniehdokkaiden kriteereihin kuuluvat hinnan lisäksi virheetön valmistusprosessi aina tarhalta pulloon saakka sekä viinien hedelmäisyyden, tanniinien, hapokkuuden ja alkoholin miellyttävä harmonia.

Täynnä
Vapaiden paikkojen tiedustelu viinialueen lasipisteestä.
Järjestäjä: Viinilehti Oy

17.00 Uuden-Seelannin viinit

Uuden-Seelannin viinit ovat viimevuosina nostattaneet suosiotaan. Uusiseelantilainen huippuviinintekijä ja Mud House -viinitalon pääviinintekijä Ben Glover vierailee Suomessa Viini, ruoka ja hyvä elämä -tapahtumassa. Tastingin teemana on Uuden-Seelannin viininvalmistus. Tastingissa maistetaan viisi Ben Gloverin valmistamaa viiniä.

Täynnä
Tastingin hinta 5 maistelulipuketta, kesto 1h.
Maksu lipukkeilla paikan päällä luentosaliin.
Vapaiden paikkojen tiedustelu viinialueen lasipisteestä.
Järjestäjä: Winestate

19.00 Viini-lehden Vuoden viini -finalistit

Viini-lehden Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo valitsevat tänä syksynä vuoden puna- ja valkoviinin jo kahdennentoista kerran kuuden finalistin joukosta. Tervetuloa maistamaan Antin johdolla tämän vuoden finalistit ja löytämään omat suosikkisi. Ehdokkaat löytyvät Alkon normaalivalikoimasta ja ovat kohtuuhintaisia alle 30 euron viinejä. Vuoden viiniehdokkaiden kriteereihin kuuluvat hinnan lisäksi virheetön valmistusprosessi aina tarhalta pulloon saakka sekä viinien hedelmäisyyden, tanniinien, hapokkuuden ja alkoholin miellyttävä harmonia.

Huom: Luento on täynnä.

LAUANTAI 24.10.

10.30 Spiegelaun erikoisolut-tasting

Tule nauttimaan erikoisoluista ja toteamaan miksi Spiegelau on maailman arvostetuin olutlasien valmistaja. Spiegelau on tehnyt olutlaseille sen, mitä Riedel on tehnyt viinilaseille. Spiegelau on erikoistunut olutlasien suunnitteluun. Yhteistyössä Yhdysvaltojen johtavien olutpanimoiden kanssa on syntynyt omat lasinsa jo IPA-oluille, Stouteille sekä Vehnäoluille. Spiegelau olut- tasting avaa sinulle uuden maailman oluiden maistamiseen ja aistien maailmaan! Tastingissa maistellaan 3:a eri olutta ja opitaan samalla oluiden aromeista, rakenteesta sekä lasin suuresta merkityksestä oluiden nauttimisessa. Tastingin pitää Spiegelaun edustaja Kornel Dura. Tasting pidetään englanniksi.

Ilmoittautumiset ja maksu etukäteen täällä >
Tastingin hinta 29 euroa, kesto 1h.
Bouquet Club -hinta 25 €.
Hintaan sisältyy tasting sekä Spiegelau Craft Beer -tastingsetti (3 lasia, arvo 29,90 €).
Vapaiden paikkojen tiedustelu Decanterin osastolta 5m21.
Järjestäjä: Decanter Oy

12.00 Viini-lehden Vuoden viini -finalistit

Viini-lehden Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo valitsevat tänä syksynä vuoden puna- ja valkoviinin jo kahdennentoista kerran kuuden finalistin joukosta. Tervetuloa maistamaan Antin johdolla tämän vuoden finalistit ja löytämään omat suosikkisi. Ehdokkaat löytyvät Alkon normaalivalikoimasta ja ovat kohtuuhintaisia alle 30 euron viinejä. Vuoden viiniehdokkaiden kriteereihin kuuluvat hinnan lisäksi virheetön valmistusprosessi aina tarhalta pulloon saakka sekä viinien hedelmäisyyden, tanniinien, hapokkuuden ja alkoholin miellyttävä harmonia.

Täynnä
Vapaiden paikkojen tiedustelu viinialueen lasipisteestä.
Järjestäjä: Viinilehti Oy

14.00 Riedel Master Class -tasting

Riedelin filosofia on muotoilla lasit korostamaan viinien parhaita ominaisuuksia. Riedel Master Class -tasting avaa sinulle uuden maailman viinin maistamiseen ja aistien maailmaan. Tastingissa maistellaan 3 eri viiniä ja opitaan samalla laajasti viinien aromeista, rakenteesta sekä laatuun vaikuttavista tekijöistä. Tastingissä koetaan myös miten suklaa ja viini täydentävät toisiaan. Tastingin pitää Riedelin edustaja Kornel Dura. Tasting pidetään englanniksi.

Ilmoittautumiset ja maksu etukäteen täällä >
Voit ilmoittautua tastingiin myös messujen aikana Decanterin messuosastolla 5m21.
Hinta 69 €/hlö. Hintaan sisältyy tasting sekä Riedel Veritas -uutuuslasien tasting-setti (3 lasia, arvo yhteensä 116 €). Kesto 1h.
Järjestäjä: Decanter Oy

14.00 Eettisiä Reilun kaupan viinejä Etelä-Afrikasta ja Argentiinasta
HUOM: Tasting pidetää kokoustilassa 209. Käynti Eteläiseltä sisäänkäynniltä, 2 krs.

Eteläafrikkalaisiin ja argentiinalaisiin Reilun kaupan viineihin tutustutaan ja maiden eroja vertaillaan Antti Uusitalon johdolla. Tastingissa maistellaan kuutta eri viiniä.

Täynnä
Tastingin hinta 4 maistelulipuketta, kesto 1h.
Maksu lipukkeilla paikan päällä.
Huom: Lipukkeita ei myydä kokoustilassa vaan ne tulee ostaa etukäteen tapahtuman viinialueelta.
Vapaiden paikkojen tiedustelu viinialueen lasipisteestä.
Järjestäjä: Reilu kauppa

16.00 Riedel Master Class -tasting
HUOM: Tasting pidetää kokoustilassa 209. Käynti Eteläiseltä sisäänkäynniltä, 2 krs.

Riedelin filosofia on muotoilla lasit korostamaan viinien parhaita ominaisuuksia. Riedel Master Class -tasting avaa sinulle uuden maailman viinin maistamiseen ja aistien maailmaan. Tastingissa maistellaan 3 eri viiniä ja opitaan samalla laajasti viinien aromeista, rakenteesta sekä laatuun vaikuttavista tekijöistä. Tastingissä koetaan myös miten suklaa ja viini täydentävät toisiaan. Tastingin pitää Riedelin edustaja Kornel Dura. Tasting pidetään englanniksi.

Täynnä
Vapaiden paikkojen tiedustelu viinialueen lasipisteestä.
Järjestäjä: Decanter Oy

16.00 Rioja kutsuu

Pohjois-Espanjaa halkovien Kantabrien vuorten eteläpuolelle jäävä Rioja on yksi Espanjan tunnetuimmista ja arvostetuimmista viinintuotantoalueista. Riojaa halkovan Ebro-joen suistossa syntyvät viinit soveltuvat täydellisesti esimerkiksi loppusyksyn riistaruokien seuraan. Viini, ruoka ja hyvä elämä -tapahtumassa järjestettävä tasting johdattaa yleisön Riojan tunnelmiin ja maisemiin. Noin tunnin kestävän pruuvin aikana pääsemme kuulemaan viinialueen värikkäästä historiasta, tarhoilla viljeltävistä rypälelajikkeista ja maistamaan mielenkiintoisen kattauksen klassikoita ja moderneja yllättäjiä. Tastingin pitää Ravintola Savoyn sommelier Antti Uusitalo.

Täynnä
Tastingin hinta 6 maistelulipuketta, kesto 1h.
Maksu lipukkeilla paikan päällä luentosaliin.
Vapaiden paikkojen tiedustelu viinialueen lasipisteestä.
Järjestäjä: ICEX Spanish Institute for Foreign Trade

SUNNUNTAI 25.10.

12.00 Riedel Master Class -tasting

Riedelin filosofia on muotoilla lasit korostamaan viinien parhaita ominaisuuksia. Riedel Master Class -tasting avaa sinulle uuden maailman viinin maistamiseen ja aistien maailmaan. Tastingissa maistellaan 3 eri viiniä ja opitaan samalla laajasti viinien aromeista, rakenteesta sekä laatuun vaikuttavista tekijöistä. Tastingissä koetaan myös miten suklaa ja viini täydentävät toisiaan. Tastingin pitää Riedelin edustaja Kornel Dura. Tasting pidetään englanniksi.

Huom: Luento on täynnä.

14.00 Côtes du Rhônen viinien salat

Miksi Côtes du Rhônen viineissä on niin loistava hinta-laatusuhde? Inter Rhônen järjestämässä tastingissa maistamme yhdessä viisi viiniä, käymme läpi alueen historiaa, ala-alueita, rypäleitä, tuotantoa, viininviljelyä, viininvalmistusta sekä laatutekijöitä selvittääksemme miksi alueen viinit ovat niin kuluttajaystävällisiä. Kaikki tämä tiiviissä tunnissa. Tastingin pitää sommelier Matti Kuukkanen-Fager Ravintola C:stä.

Ilmoittautumiset etukäteen: viinilehti(at)viinilehti.fi.
Tastingin hinta 5 maistelulipuketta, kesto 1h.
Maksu lipukkeilla paikan päällä luentosaliin.
Vapaiden paikkojen tiedustelu viinialueen lasipisteestä.
Järjestäjä: Business France ja Inter Rhône

16.00 Viini-lehden Vuoden viini -finalistit

Viini-lehden Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo valitsevat tänä syksynä vuoden puna- ja valkoviinin jo kahdennentoista kerran kuuden finalistin joukosta. Tervetuloa maistamaan Antin johdolla tämän vuoden finalistit ja löytämään omat suosikkisi. Ehdokkaat löytyvät Alkon normaalivalikoimasta ja ovat kohtuuhintaisia alle 30 euron viinejä. Vuoden viiniehdokkaiden kriteereihin kuuluvat hinnan lisäksi virheetön valmistusprosessi aina tarhalta pulloon saakka sekä viinien hedelmäisyyden, tanniinien, hapokkuuden ja alkoholin miellyttävä harmonia.

Huom: Luento on täynnä.


KURSSIT

Tapahtumassa järjestetään myös Kakunkoristelukursseja. Kurssit järjestetään lauantaina ja sunnuntaina Messukeskuksen hallissa 4 osastolla 4a80.

Huom: Jokaiselle kurssille mahtuu 10 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

LAUANTAI 24.10.

Sokerimassakoristeiden lyhyellä peruskurssilla harjoitellaan käsittelemään sokerimassaa sekä valmistamaan koristeita leivonnaisiin erilaisia koristeluvälineitä apuna käyttäen. Kurssien vetäjänä toimii Annin Uunissa -blogin Anni Paakkunainen. Tule mukaan loihtimaan sokerimassasta päivänkakkaroita, petunioita ja ruusunterälehtiä. Saat mukaasi kurssilla valmistamasi koristeet ja voit koristella niillä omat leivonnaisesi kotona. Kurssilla ei ole ikärajaa, joten myös lapset ovat tervetulleita mukaan.

Kurssiajat
klo 10.30–11.00
klo 11.30–12.00
klo 13.30–14.00
klo 14.30–15.00
klo 16.30–17.00

Ilmoittautumiset ja maksu etukäteen täällä >
Kurssin hinta 30 euroa, kesto 30 min.
Hintaan sisältyy kaikki tarvittavat raaka-aineet, kurssimateriaali sekä sisäänpääsy tapahtumaan.
Järjestäjä: Unelmakakut.fi

SUNNUNTAI 25.10.

Tule mukaan loihtimaan sokerimassasta Halloweenin hauskimmat hahmot. Kurssilla harjoitellaan sokerimassan käsittelyä ja sokerimassakoristeiden tekoa. Kurssien vetäjänä toimii Marsispossu-blogin Niina Lehtola. Saat mukaasi kurssilla valmistamasi koristeet ja voit koristella niillä omat leivonnaisesi kotona. Kurssilla ei ole ikärajaa, joten myös lapset ovat tervetulleita mukaan.

Kurssiajat
klo 15.30–16.00
klo 16.30–17.00

Ilmoittautumiset ja maksu etukäteen täällä >
Kurssin hinta 30 euroa, kesto 30 min.
Hintaan sisältyy kaikki tarvittavat raaka-aineet, kurssimateriaali sekä sisäänpääsy tapahtumaan.
Järjestäjä: Unelmakakut.fi

Jaa kavereillesi:

Näytöskeittiöohjelma

Yhteistyössä

Epoq-näytöskeittiö

Näytöskeittiö sijaitsee Messukeskuksen messuhallissa 4.
HUOM: muutokset ohjelmaan mahdollisia.

TORSTAI 22.10.

11.00 Epoq-keittiötiimin kokkausnäytös
Harri Syrjänen

Tervetuloa seuraamaan herkullista kokkausnäytöstä Gigantin Epoq-keittiössä.

12.00 Aamupala – hyvinvointi alkaa aamusta
Hanna Stolt

Aamupala pursuaa herkullisia ja ravinteikkaita aamupalaohjeita vuoden kaikkiin aamuihin. Tavallinen kaurapuuro ja jogurtti muuttuvat värikkään houkutteleviksi aterioiksi kekseliäiden, mutta yksinkertaisten reseptien avulla. Kirjan lähes 140:stä helposta ohjeesta löydät aamupalaideoita joka makuun ja tilanteeseen. Readme.fi

13.00 Vuoden keittokirja – Henkan kotiruokaa koko vuodeksi
Henri Alén ja Annukka Oksanen

Vuoden keittokirjaan on koottu Henri Alénin kotiruokareseptejä jokaiseen vuodenaikaan. Reseptit ovat nimenomaan kotiruokaa, ja oletuksena on ollut, että ainekset löytyvät perusruokakaupasta. Readme.fI

14.00 Pipsan keittokirja pienille ihmisille
Pipsa Hurmerinta

Pipsa Hurmerinta valmistaa maistuvaa ja terveellistä kotiruokaa perheen pienimmille. Keittokirja sisältää reseptejä soseista sormiruokien kautta haarukalla syötäviin aterioihin. Tammi

15.00 Pizze
Saku Tuominen ja Luca Platania

Kirjassa käydään läpi kevyesti ja hauskasti pizzan historia, haastatellaan alan parhaita asiantuntijoita ja esitellään kaikki pizzatyypit. Mamma mia mitä pizzaa! Otava

16.00 Porsaskokin onnistumiset ja parhaat mokat
Panu Karhunen

Suosittuun blogiin perustuvassa kirjassa amatöörikokki Panu Karhunen haastaa itsensä laittamaan ruokaa porsaan jokaisesta palasta. Hän kertoo loihtimistaan yllättävistä herkuista sekä vähemmän onnistuneista kokeiluistaan. Nemo

17.00 Kokkikoulu – kotikokista mestarikokiksi
Miro Kurvinen ja Matti Lempinen

Kokkikoulun ohjeiden avulla meistä jokainen oppii kokkaamaan mestarikokin lailla. Kirja perustuu Kokkikoulu Espan resepteihin. Readme.fi

PERJANTAI 23.10.

11.00 Epoq-keittiötiimin kokkausnäytös
Harri Syrjänen

Tervetuloa seuraamaan herkullista kokkausnäytöstä Gigantin Epoq-keittiössä.

12.00 Onnellinen leipuri
Anders Wikström

Nyt herkutellaan, kun Koko Suomi leipoo -kilvan ensimmäinen voittaja, onnellinen leipuri Anders Wikström laittaa taitonsa peliin juhlaleivonnaisten parissa. WSOY

13.00 Street food
Mikko Takala ja Sami Rekola

Kuinka tehdään osakalainen okonomiyaki? Onko napolilainen pizza parempaa kuin roomalainen? Mitä syödään chicken shit bingossa? Voiko dönerin tuunata ilman varrasta? Kuka savustaa Teksasin mahtavimmat ribsit? Readme.fi

14.00 Keittiö mökillä
Sami Garam ja Kasper Garam

Julkkiskokki yhdessä poikansa kanssa siirtää ruoanlaiton ilon mökille. Aineksia kerätään läheltä, tämä on lähintä ruokaa! Tunnelma on rennon letkeä. Metsäkustannus

15.00 Juustopöytä ry luovuttaa 6. Kultaisen Juustohöylän
Juustopöytä ry

Naisten juustoseura Juustopöytä ry jakaa messuilla vuosittain palkinnon, jolla kiitetään ja nostetaan esiin suomalaisessa juustomaailmassa kunnostautuneita yksityishenkilöitä, yhteisöjä ja yhtiöitä.

16.00 Vuoden viini -finalistien julkistus
Antti Rinta-Huumo ja Mikko Numminen

Viini-lehden viiniasiantuntija Antti Rinta-Huumo ja päätoimittaja Mikko Numminen julkistavat Vuoden viini -kilpailun finalistit: kolme puna- ja kolme valkoviiniä. Tule kuulemaan, mitkä viinit tänä vuonna pärjäsivät ja miksi.

17.00 Richard McCormick’s Barcelona
Richard McCormick

Suomen ravintolamaailman visionäärin oma ruokakirjasarja! Mitä tapahtuu, kun yhdistetään suosikkikokki-ravintoloitsija Richard McCormick, konstailemattoman raikkaat maut ja tämän hetken kiehtovimmat kaupungit? Tammi

18.00 Hellannupit kaakkoon – peruttu
Lauri Tähkä

Ruokaa rakkaudella. Kelpaa myös teineille. Tunnettu muusikko on myös ravintolakokin koulutuksen saanut innokas ruoanlaittaja. Laurin ruokaohjeet ja lempireseptit tarjoavat uutta sykettä kotiruokaan. Otava

19.00 Ajatusta arkiruokaan – Herkkuja rippeistä
Ulla Liukkonen, Helena Lylyharju ja Kari Martiala

Kiitetyt keittiömestarit opastavat, kuinka ruokahävikki muuttuu maittavaksi syötäväksi – jokainen suomalainen kun heittää vuodessa roskiin keskimäärin 24 kiloa ruokaa. Tiivis paketti reseptejä, ideoita ja niksejä säästäväiseen arkiruokailuun. Karisto

LAUANTAI 24.10.

11.00 Kira Weckman ja Latinomakuja
Kira Weckman

Top Chef Kira Weckman ja hänen kokkimiehensä Michel Garzón johdattavat latinalaisamerikkalaiseen ruokamaailmaan, joka tarjoaa katuruokaa, alkuruokia, grilliruokaa ja juhlaviakin annoksia, jälkiruokia unohtamatta. Yhteistä kaikelle on raikkaus ja herkullinen maku. Docendo

12.00 Saaristoruokaa
Harri Syrjänen

Suomalaista ruokaa saariston tapaan. Suositun kokkausohjelman maukkaat ruoat syntyvät idyllisessä saaristossamme huippukokki Harri Syrjäsen mutkattomalla tyylillä. Otava

13.00 Apukokki maailmalla
Miikka Järvinen ja Maija Koski

Lasten ja aikuisten keittokirjan jokainen resepti on kirjoitettu yhdessä tehtäväksi. Maija Koski, Miikka Järvinen ja apukokit kokkaavat yhdessä ja kertovat perheen ruokavuodesta Kaliforniassa. Schildts & Söderströms

14.00 Viinistä viiniin 2016
Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo

Arvostettujen viiniasiantuntijoiden opas arvioi kaikki Alkon viinit sekä valikoiman tax-free-viinejä. Teos tarjoaa myös monipuolisen kattauksen viinimaailman perustietoja ja ajankohtaisia asioita. Otava

15.00 Viisi vuodenaikaa
Antti Vahtera

Yksinkertaista, sielua unohtamatta. Tämän ruokafilosofiansa mukaan keittiömestari Antti Vahtera valmistaa eri kausien tuotteista suussasulavia herkkuja. Kirjan pääteemana ovat ruokaklassikot ja niiden muuttuminen vuosien saatossa. Bazar

16.00 Richard McCormick’s Pariisi
Richard McCormick

Ranskalaiset klassikot ja Pariisin katuruokaherkut nousevat pääosaan ruokakulttuuria uudistaneen Richard McCormickin Pariisi-kirjassa ja messukeittiössä. Tammi

17.00 Epoq-keittiötiimin kokkausnäytös
Harri Syrjänen

Tervetuloa seuraamaan herkullista kokkausnäytöstä Gigantin Epoq-keittiössä.

SUNNUNTAI 25.10.

11.00 Elisa Johansson ja Kahvin kanssa
Elisa Johansson

Mitä muuta kahvin kanssa kuin pullaa? Johansson esittelee uusia ja yllättäviä mutta helposti lähestyttäviä ideoita siitä, mikä maistuu erityisen hyvältä laadukkaan kahvijuoman kanssa ja miten niistä muodostetaan herkullisia makupareja. Docendo

12.00 Koko perheen vegeruoka
Pipsa Hurmerinta ja Alex Nieminen

Koko perheen aina pienimmästä isompaan huomioivassa sessiossa sukelletaan herkullisen kasvisruoan saloihin.

13.00 Keskiajan maut
Satu Hovi ja Katri Niemi

Kirja vie lukijan makumatkalle keskiajan Suomen ja Euroopan ruokakulttuuriin – siihen, mitä syötiin, miten, milloin ja miksi. Teos tutustuttaa myös keskiajan keittiöön: mukana on niin tutunoloisia kuin erikoisempiakin reseptejä. Art House

14.00 Kakunkoristelun SM-finaali

Ensimmäistä kertaa koskaan järjestettävät kotileipureiden Kakunkoristelun SM-kisat huipentuvat sunnuntaina jännittävään live-finaaliin. Tuomaristo valitsee Kakunkoristelun Suomen Mestarin 2015. Tule seuraamaan klo 11.30 finalistien työskentelyä osastolle 4a80 ja tämän jälkeen voittajan julkistamista ja palkintojen jakoa klo 14 näytöskeittiöön!

Tuomaristossa istuvat kansainvälisesti tunnettu kakkutaiteilija ja Painted by Cakes -bloggaaja Emma Iivanainen, keittiömestari Hans Välimäki, Marsispossu-bloggaaja ja kakkualan yrittäjä Niina Lehtola, Marttaliiton kehittämispäällikkö Arja Hopsu-Neuvonen ja Fazerin edustaja kondiittori Sini Räisänen.

15.00 Epoq-keittiötiimin kokkausnäytös
Harri Syrjänen

Tervetuloa seuraamaan herkullista kokkausnäytöstä Gigantin Epoq-keittiössä.

16.00 Sitä parempi soppa II – Puolikuuta nokkosesta, perunasta ei päivääkään
Mari Moilanen

Suositun ruokabloggaajan whole food -painotteiset reseptit, suussa sulavat herkut sekä upea kuvamaailma innostavat kotikokkeja kokeiluihin. Inspiroivina raaka-aineina herukat ja muut marjat, villiyrtit, tuoreet kalat, luumut, speltti sekä sienet. Kirjapaja

Jaa kavereillesi: